Karierna orientacija – tehniški dan (15. 12. 2020)

Potek:

8. 30 – ZOOM srečanje 9. a in 9. b (predstavitev namena in poteka TD): POVEZAVA

9.00 – Sledite nalogam po vrstnem redu.

11.00 – ZOOM srečanje za 9.a: POVEZAVA

12.00- ZOOM srečanje za 9.b: POVEZAVA

Do četrtka, 17. 12. 2020, lahko na naslov: dragica.kralj@os-livada.si učenci in vaši starši pošiljate vprašanja v zvezi z nadaljnjim šolanjem. Nanje bom odgovarjala po spletni pošti, na nekatera vprašanja pa na ZOOM-u v petek, 18. 12. 2020, pri razredni uri, ob 12.30: POVEZAVA

PA ZAČNIMO …

Dragi devetošolci, devetošolke, naj se današnji tehniški dan začne s pesmijo Roka Trkaja, ki naj vas motivira, da razmislite o svojih poklicnih interesih.

Pa še Nipke, kdo si zares …

Današnji dan bo namenjen raziskovanju vaših interesov, spoznavanju srednjih šol in poklicev. Predlagam, da nalogam sledite po vrstnem redu v spletni učilnici.

Odločitev kam po osnovni šoli vsekakor ni lahka. Da pa je lažja in bolj prava, je potrebno imeti čim več informacij.

Za pravilno odločitev kam naprej v srednjo šolo je  koristno slediti naslednjim korakom: Temeljito spoznaj samega sebe in razmisli ter razišči: Kdo sem? Katere so moje osebnostne lastnosti? Kaj znam? Katera so moja močna področja? Kakšne so moje ocene? Katere veščine imam dobro razvite? Kaj hočem? Katere so moje temeljne vrednote? Kaj mi je v življenju najbolj pomembno? Kaj me zanima? Kateri so moji interesi? Česa nočem? Katere izzive in ovire lahko pričakujem v zvezi s s šolanjem in poklicem?

V pomoč pri spoznavanju samega sebe vam bo eVPP – Vprašalnik o poklicni poti. Do vprašalnika dostopate s svojo osebno šifro in geslom (poslano vam je bilo po pošti). Pri vnosu šifre in gesla bodi zelo natančen.

Nekaj namigov pred reševanjem:

Srednje šole v Velenju, Celju, Šentjurju najdete pod Savinjsko regijo, šole v Slovenj Gradcu pa pod Koroško regijo. Če ne veste, pod katero šolo spada vaš izobraževalni program (predvsem za tiste, ki se zanimate za šole v Velenju, kjer je več izobraževalnih programov – upoštevajte tudi razlike med triletnimi poklicnimi šolami in štiriletnimi programi, o čemer smo se na razrednih urah že pogovarjali), si pomagajte na strani 3, kjer so zapisani vsi izobraževalni programi Šolskega centra Velenje.

Če boste kljub navodilom pri izpolnjevanju imeli težave, me lahko pokličete na zgoraj omenjene načine. Do vaših odgovorov iz eVPP bom imela vpogled, uporabila pa jih bom zgolj za namen kariernega svetovanja. Do srečanja preko Zoom-a naj bo eVPP izpolnjen.

Pri izpolnjevanju si lahko pomagaš tudi z naslednjimi navodili: POVEZAVA

Povezava do vprašalnika: https://www.zadelodajalce.si/eVppUcenec/Vpis/Prijava.

Ta vnos je bil objavljen v TD-prvi korak. Zaznamek za trajno povezavo.